Ari Kärkkäinen

Olen Ari Kärkkäinen, yksilö- ja työyhteisöcoach, sote-alan kouluttaja sekä ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja. Peruskoulutukseni on sairaanhoitaja YAMK. Hoitotyön asiantuntija-, koulutus- ja kehittämistehtäviä tein lähes 20 vuoden ajan, kunnes huomasin, että hoitotyö vei voimat ja päätin irtisanoutua vakituisesta työsuhteestani vuoden 2020 lopussa.

Sairaanhoitajan työn ohessa opiskelin ylemmän AMK-tutkinnon mielenterveys- ja päihdehoidon kliinisen asiantuntijan koulutusohjelmassa, päihdetyön ammattitutkinnon sekä kaksi coaching-tutkintoa. Minulla on ICF:n (International Coach Federation) laatuvaatimuksiin perustuvat Systemic Business Coach® ja Systemic Team Coach©- sertifioinnit.

Autan sinua ja/tai työyhteisöasi coachingin avulla kehittymään, oppimaan parempaa vuorovaikutusta, hallitsemaan muutostilanteita, saavuttamaan tavoitteita, luomaan uuttaa toimintaa, vahvistamaan kollektiivista vastuunottamista, sekä ryhmä- ja tiimitaitoja.

Sote-alan tausta auttaa minua ymmärtämään kuuntelun, empaattisuuden ja aidon läsnäolon merkityksen, jotka ovat coachingin kulmakiviä.

Peruskoulutukseni ja monimuotoiset kehittämis- ja asiantuntijatehtävät työuralla antavat myös vahvaa pohjaa kehittämisosaamiselle sekä esimerkiksi työnohjaustyyppiseen coachaukseen sekä kouluttamiseen.

Minulla on myös ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja (ETK) koulutus. Pystyn toteuttamaan kaikkia ensiapukursseja sekä Suomen Punaisen Ristin koulutusohjelmien mukaisia ensiapukursseja ja myöntämään niistä SPR:n todistukset. Ensiapukoulutuksia toteutan Päijät-Hämeen Ensiapukoulutus- nimen alla www.phea.fi

Ensimmäisen yritykseni perustin vuonna 2008 ja sen toimialana oli videokuvaukset. Kutsun tätä yritystä harjoituskappaleeksi, koska sen pyörittäminen ei onnistunut ja päädyin lopettamaan sen muutaman toimintavuoden jälkeen.

Nykyisen yritykseni perustin Toukuussa 2017. Alunperin toimialana oli pelkästään sote-alan koulutukset, mutta vuosien saatossa mukaan ovat tulleet yksilö- ja työyhteisöcoaching, koulutustapahtumien järjestäminen sekä ensiapukoulutukset.

Vapaa-aikaani vietän pääosin kotona. Perheeseeni kuuluu vaimo Satu ja rescue-koirat Ruska ja Sepe. Sauna on minulle henkireikä, retriitti ja ideariihi. Lisäksi olen löytänyt yinjoogan, jota vaimoni ohjaa. Satunnaisesti minut saattaa löytää myös golfkentältä, mutta intohimoinen golffari en ole.  Näiden lisäksi olen intohimoinen vegaaniruokaihminen. Olen tehnyt muutamia ruokavideoita, joita voit kurkata tästä.

Yritykseni toimii Eläinten turvakoti Saparomäen kuukausilahjoittajana ja yritykseni kummieläin on aivan hurmaavan ihana Hilma.

Ari Kärkkäinen

puh 044 2396 821

ari.karkkainen@entratum.fi 

CV