Päihteet hoitotyössä- etäkoulutus
9.10. tai 6.11. kello 8.30-12.00

Tervetuloa PÄIHTEET HOITOTYÖSSÄ -etäkoulutukseen!

Koulutus on suunniteltu erityisesti hoitohenkilöstölle, joka kohtaa työssään päihteitä haitallisesti käyttäviä potilaita tai asiakkaita eri hoitoympäristöissä, kuten sote-keskuksissa, asumispalveluyksiköissä, kotihoidossa, vuodeosastoilla ja poliklinikoilla.

Koulutus tarjoaa käytännön työkaluja päihteiden käytön arviointiin, puheeksi ottamiseen, vieroitusoireiden tunnistamiseen ja hoitoon sekä potilaan motivointiin. Opit tunnistamaan päihteiden käytön terveysvaikutukset ja kehität taitojasi kohtaamisessa ja vuorovaikutuksessa, jotka ovat erityisen olennaisia kaikessa hoitotyössä.

Koulutuspäivän jälkeen osaat arvioida päihteiden käyttöä, tehdä päihdeanamneesin ja käsitellä päihdeasioita rohkeasti ja kunnioittavasti. Tunnet yleisimpien päihteiden aiheuttamia vieroitusoireita ja osaat arvioida niiden vakavuutta sekä hoitaa niitä. Opit tunnistamaan motivoinnin merkityksen hoidossa ja saat työkaluja motivointiin. Lisäksi opit tunnistamaan päihteiden aiheuttamia sekavuustiloja, kuten alkoholideliriumin ja päihdepsykoosin.

Kouluttajana toimii sairaanhoitaja YAMK Ari Kärkkäinen.

Ilmoittautumisen ja maksut vastaanottaa Eventio Oy. Maksutapoina käyvät suomalaiset verkkopankkitunnukset, yleisimmät luottokortit sekä laskutus. Maksun jälkeen tilausvahvistus lähetetään tilauksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen PDF-tiedostona.

Ilmoittautua voit myös lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen ari.karkkainen@entratum.fi tai soittamalla 044 2396 821.

OHJELMA

8.30-8.40     Avaus ja johdantoa päivään

8.40-9.00     Päihdetilanne Suomessa.

                      Mitä Suomessa käytetään? Miten aineet ovat muuttuneet? 

9.00-9.30     Päihteiden käytön terveysvaikutuksia.

                      Psyykkisiä ja fyysisiä vaikutuksia. Erotusdiagnostiikkaa. Alkoholideliriumin tunnistaminen ja                        hoito, päihdepsykooseista.

9.30-9.45     Tauko

9.45-10.15     Puheeksi ottaminen, arviointi, anamneesi

                      Miten? Miksi? Koska?

10.15-10.45   Yleisimpien päihteiden aiheuttamat vieroitusoireet ja niiden hoito

                      Vieroitusoireiden tunnistaminen, vaikeusasteen arviointi ja hoito

10.45-11.00   Tauko

11.00-11.30    Motivoinnin lyhyt oppimäärä

                      Mitä on motivaatio? Miksi kaikki eivät motivoidu, vaikka kuinka motivoidaan ja miten tämän                        kanssa voi elää? Miten voin motivoida potilastani/asiakasta?

11.30-11.50    Q & A

                      Puretaan osallistujien kysymyksiä

11.50-12.00   Yhteenveto ja koulutuksen päätös

Miksi tällainen koulutus? 

Päihteitä käyttäviä potilaita ja asiakkaita kohdataan kaikissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä. Kokonaisvaltainen hoitotyö sisältää päihteidenkäytön kartoituksen, arvioinnin ja alkuvaiheen hoidon, vaikka päihdehoito ei olisikaan yksikön päätehtävä.

Päihteiden aiheuttamat vieroitusoireet voivat johtaa ei-toivottuun käyttäytymiseen. Hoitamattomat vieroitusoireet voivat pahimmillaan aiheuttaa sen, että potilas keskeyttää elintärkeän hoidon.

Päihdeongelmien ennaltaehkäisy on tehokkain tapa estää ongelmien synty, mutta se ei ole aina helppoa. Laadukas tilannearvio ja hoitoonohjaus kaikissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä voivat merkittävästi vähentää ongelmien kasvamisen riskiä.

Päihteet hoitotyössä -etäkoulutuksessa saat konkreettisia työkaluja päihteidenkäytön arviointiin, kartoittamiseen, hoitoonohjaukseen sekä potilaiden ja asiakkaiden kohtaamiseen ja hoitamiseen. Koulutus vahvistaa osaamistasi ja tarjoaa uusia näkökulmia ja ajatuksia päihdehoidosta.

Vaikka päihdehoidon yksiköt tekevät arvokasta työtä, suurin osa potilaista ohjautuu niihin muiden yksiköiden kautta. Tämä korostaa laadukkaan päihdeongelman tunnistamisen ja hoitoonohjauksen merkitystä kaikissa sosiaali- ja terveysalan yksiköissä.

Valitse itsellesi sopiva koulutusajankohta ja tule mukaan vahvistamaan osaamistasi. Molemmat Päihteet hoitotyössä -etäkoulutukset ovat sisällöltään samanlaisia.

Lämpimästi tervetuloa koulutuspäivään!

Ystävällisin terveisin,

Ari Kärkkäinen
Sairaanhoitaja YAMK (mielenterveys- ja päihdehoidon kliininen asiantuntija)
Yrittäjä, Entratum Oy