Kohdennettu päihdekoulutus lastensuojelun avohuollon työntekijöille.

30.01.2023

CASE: Jyväskylän kaupunki (Keski-Suomen hyvinvointialue). Johtava sosiaalityöntekijä Satu Naskinen.

Jyväskylän kaupungin (nyk. Keski-Suomen hyvinvointialue) lastensuojelun avohuollon työyhteisöissä kohdataan asiakkaita, joilla on eriasteisia haasteita päihteiden kanssa. Näistä kohtaamisista heräsi toive saada täsmällisesti kohdennettua päihdekoulutusta koko työyhteisölle.

Koulutuskumppaniksi löytyi Entratum Oy ja sairaanhoitaja YAMK Ari Kärkkäinen.

Saimme yhteistyökumppaniltamme vinkin koulutuksen tarjoajasta ja otimme yhteyttä.

Pidimme Teamsin välityksellä suunnittelupalaverin, jossa kävimme työyhteisön koulutustoiveet läpi ja loimme koulutuksen sisällön.

Koulutus toteutettiin 15.12.2022 Jyväskylässä. Entratum Oy tekee yhteistyötä monien asiantuntijoiden kanssa ja tässä koulutuksessa toisena kouluttajana sairaanhoitaja Ari Kärkkäisen lisäksi oli päihdelääkäri Harri Seppälä.

Koulutuspäivä oli sisällön ja rakenteen puolesta hyvin suunniteltu ja koulutus vastasi odotuksiamme.

Koulutuspäivässä käsiteltiin mm. seuraavia aiheita: Raskauden aikainen päihteiden käyttö ja äidin motivointi päihteettömyyteen raskauden aikana ja sen jälkeen. Päihteiden käytön tunnistaminen ja arviointi. Seulakäytännöt + laboratoriodiagnostiikka sekä miten päihteiden käyttö vaikuttaa vanhemmuuden toteutumiseen.

Koulutus toteutettiin hybridimallisena siten, että Harri Seppälä oli läsnä etäyhteyden päässä ja Ari Kärkkäinen paikan päällä Jyväskylässä.

Palvelu oli täsmällistä, sujuvaa ja luotettavaa. Sovituista asioista pidettiin kiinni ja yhteistyö oli rentoa ja miellyttävää. Voin suositella Entratum Oy:n koulutuksia kaikille työyhteisöille, joissa asiakkaina on henkilöitä, joilla on päihderiippuvuuksia.

Satu Naskinen

Johtava sosiaalityöntekijä
Keski-Suomen hyvinvointialue, lastensuojelun avohuolto

https://hyvaks.fi/

Onko sinun organisaatiossasi heränyt ajatus mielenterveys- ja/tai päihdekoulutuksesta? Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen, jossa suunnittelemme sellaisen koulutuksen, joka palvelee parhaiten organisaatiotanne. Yhteydenotto ja tapaaminen eivät velvoita yhtään mihinkään!