PÄIHTEET 
HOITOTYÖSSÄ-

Koulutuspäivän ohjelma


Koulutus on suunniteltu hoitohenkilöstölle, jotka kohtaavat työssään päihteitä käyttäviä potilaita. Koulutuksen aiheet on suunniteltu pääosin muissa, kuin psykiatrian tai päihdehoidon yksiköissä työskenteleville.

Koulutuspäivän tavoitteena on, että päivän jälkeen osallistuja osaa arvioida potilaan päihteiden käyttöä, tehdä päihdeanamneesin ja ottaa rohkeasti ja potilas huomioiden päihdeasiat puheeksi. Osallistuja tunnistaa päihteiden aiheuttamia vieroitusoireita ja osaa arvioida niiden vaikeusastetta sekä hoitaa niitä. Osallistuja tiedostaa motivoinnin merkityksen päihteitä käyttävän potilaan hoidossa ja kohtaamisessa. Lisäksi osallistuja tunnistaa alkoholideliriumin ja tietää, kuinka sitä tulee hoitaa. 

Koulutuksesta saa konkreettisia työkaluja hoitotyöhön.

PÄIVÄN OHJELMA:

09.30 - 10.30          Päihteiden käytön puheeksi ottaminen, päihdetilanteen arviointi ja 
                                päihdeanamneesin tekeminen

10.30 - 11.30            Alkoholidelirium vai muu sekavuus? - Tunnistaminen ja hoito

11.30 - 12.30            Lounas. Omakustanteinen.

12.30 - 13.30           Päihteiden aiheuttamat vieroitusoireet - Tunnistaminen, vaikeusasteen
                               arviointi ja hoito

13.30 - 13.45           Tauko

13.45 - 14.45           Motivointi, muutoshalukkuuden tunnistaminen ja muutoksessa tukeminen


Koulutuspäivän hinta on 60 € / henkilö (sis.alv 24%)

Koulututtajana toimii sairaanhoitaja YAMK Ari Kärkkäinen.

1kk ennen tilaisuutta perutuista ilmoittautumisista emme peri maksua, tämän jälkeen perutuista ilmoittautumisista perimme koko osallistumismaksun, ellei ole esittää sairauslomatodistusta. Esteen sattuessa voi osallistumisen siirtää kuluitta kollegalle. Peruutukset ja osallistumisen siirto kollegalle on tehtävä kirjallisesti sähköpostilla.

Koulutuksen järjestäjillä on oikeus ohjelmamuutoksiin sekä koulutuksen peruuttamiseen ilman korvausvelvollisuutta ilmoittamalla siitä asiakkaalle sähköpostilla viimeistään seitsemän (7) arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa.

Covid-19 tilanteesta ja viranomaisten antamista ohjeista riippuen koulutuspäivä voidaan joutua perumaan tai toteuttamaan verkkovälitteisesti. Muutoksesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti kaikille osallistujille.