RESURSSIPULA JA PULLAPIIRAKKA

16.02.2021

Kuinka usein olet löytänyt itsesi voivottelemasta vähäisiä resursseja?

Kuinka usein olet löytänyt kollegasi, esimiehesi tai ylimmän johtajasi voivottelemasta samaa?

On todella helppo syyttää vajaita resursseja ja jättää arvokas kehitystyö sen vuoksi pois. Ei ole aikaa, ei ole rahaa, ei ole henkilökuntaa. Jos kaikkea olisi tarpeeksi, asiat olisivat paremmin ja saisimme aikaan parempia tuotteita, parempaa tulosta ja olisimme tyytyväisempiä.

Loputtomatkin resurssit hiipuvat jossain vaiheessa ja taas olemme tilanteessa, että niitä ei ole. 

Mikä on tarpeeksi? Loputtomatkin resurssit hiipuvat jossain vaiheessa ja taas olemme tilanteessa, että niitä ei ole.

Mitkään resurssit väärin käytettynä eivät tuo kuuta taivaalta. Mitä enemmän resurssia on, sitä vähemmän me pysähdymme miettimään niiden hyödyllistä käyttöä ja moni uusi innovaatio, toimintamalli tai työtä helpottava asia saattaa mennä ohi.

Vai mitä ajattelet siitä, että yksikössä on 20 työntekijää, mutta vain yksi osaa käyttää kopiokonetta? 

Vai mitä ajattelet siitä, että yksikössä on 20 työntekijää, mutta vain yksi osaa käyttää kopiokonetta? Onko se hyvää henkilöstöresurssin käyttöä?

Miten pullapiirakka liittyy tähän?

Vaimoni päätti leipoa pullaa. Jauhoja lukuun ottamatta kaikki ainekset olivat kulhossa. Jauhojen lisäämisen hetkellä hän huomasi, että jauhoja olikin vain 5 dl ja ohjeen mukaan niitä piti olla 8 dl. 

Syntyi pullapiirakka. 

Taikina jäi löysäksi, eikä siitä saanut muotoiltua kauniita pulleita pullia. Mikä oli ratkaisu? Vaimoni levitti taikinan uunipellille, päälle margariinia ja sokeria ja koko komeus uuniin. Syntyi pullapiirakka. Uusi innovaatio meidän perheessä ja rohkenen sanoa, että parempaa oli, kuin se perinteinen pulla.

Tarinan opetus?

Jos jauhoja olisi ollut 8 dl, emme olisi koskaan saaneet nauttia erittäin hyvästä pullapiirakasta. 

Pysähdy sinäkin kartoittamaan resurssit ja tee suunnitelma niiden fiksusta hyödyntämisestä. Voit pyytää myös minua avuksi.

Ari Kärkkäinen