PELOTTAAKO MOKA TÖISSÄ?

13.09.2021

Organisaatiot, työ ja koko maailma ovat hyvin kompleksisia. Etenkin asiantuntijatyössä tämä näkyy ja korostuu. Työ muuttuu ja samalla tekijät muuttuvat. Perinteiset mallit ja tavat eivät enää toimi. Ilman rohkeita kokeiluja ei synny uutta ja ilman yhteistyötä ja yhdessä oppimista ei saavuteta tavoitteita.

Hyvässä työyhteisössä voi ja saa ottaa riskejä ja olla ihan oma itsensä. Hyvässä työyhteisössä saa myös myöntää mokansa ilman pelkoa siitä, että joutuu "luokan" eteen seisomaan häpeissään.

Onko tällainen arkea sinun työyhteisössä?

Jos vastasit kyllä, ei kannata tuhlata enempää aikaa tämän kirjoituksen lukemiseen. Muussa tapauksessa ota pari minuuttia aikaa ja lue ajatukseni loppuun.

Mokista tai virheistä, kutsutaan millä nimellä tahansa, voi aina oppia ja pitääkin oppia. 

Moka ei ole sallittu missään yhteydessä. 

Perinteinen ja ehkä jossain määrin myös suomalainen käsitys asiasta on se, että vain huonot ja osaamattomat työntekijät mokaavat. Moka ei ole sallittu missään yhteydessä. Todellisuudessa moka on lahja, josta koko työyhteisö voi oppia, jos moka hoidetaan taidolla.

Kaikki lähtee siitä, että kenenkään ei tarvitse pelätä mokansa myöntämistä. Tämä vaatii vahvaa psykologista turvallisuutta työyhteisössä. Psykologisen turvallisuuden luominen vaatii osaamista sekä esihenkilöltä että johdettavilta. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään "johdon tehtävästä". Johdolla on toki iso rooli, kun työyhteisön psykologista turvallisuutta vahvistetaan.

Jokainen meistä tekee joskus mokia, vaikka kuinka panostaisimme laatuun ja keskittyisimme olennaiseen. 

Toinen tärkeä seikka on se, että mokasta keskustellaan avoimesti ja kaikki tuovat ajatuksensa esille. Mitä tapahtui, mikä vaikutti, miten olisi ehkä voitu estää? Keskustelusta poistetaan syyllistäminen ja syyllisen etsiminen.

Kolmas iso asia on se, että olemme kiinnostuneita työkavereistamme ja uskallamme pyytää sekä tarjota apua. Joskus riittää kutsu kahvitauolle, joskus kuulumisten kysyminen ja joskus selkeä avun tarjoaminen.

Ketkä sitten mokaavat?

Kaikki! Jokainen meistä tekee joskus mokia, vaikka kuinka panostaisimme laatuun ja keskittyisimme olennaiseen. Kaikki meistä ei kuitenkaan uskalla nostaa kättä pystyyn ja kertoa, että nyt kävi näin.

Kannattaa pysähtyä miettimään mm. sitä, osaammeko arvostaa mokan tehnyttä ihmistä ja hänen rehellisyyttään? Osaammeko antaa rakentavaa palautetta ja näin ollen ehkä estää mokia? Jaammeko osaamistamme työyhteisössä vai pidämmekö kaiken "vakan alla" ja annamme kollegan opetella kaikki kantapään kautta.

Psykologista turvallisuutta ja mokista oppimista voi harjoitella. Ajatella, jos sinun työyhteisössäsi olisi sallittua tehdä mokia ja oppia niistä.

Ari Kärkkäinen
Business & Teamcoach