KIRJOITUKSIA


 

Tarkoitus on avata coachingin terminologiaa lähinnä siitä näkökulmasta, milloin on kyse coachingista ja milloin valmentamisesta.

Kuten tuolla Linkedinissä innostuspäissäni ensimmäisen Systemic Team Coach- koulutuspäivän jälkeen 20.1.2020 lupasin, kirjoitan ajatuksiani tänne blogiin liittyen juuri alkaneeseen matkaani kohti Systemic Team Coaching- ammattilaisuutta.

Ohjaamme usein keskustelua kysymyksillä, joihin sisältyy vahvasti omia uskomuksiamme ja ajatuksiamme, jopa toiveitamme. Tarjoilemme keskustelukumppanillemme valmiita vastausvaihtoehtoja sen sijaan, että antaisimme hänelle mahdollisuuden miettiä aidosti sitä, mitä hän ajattelee ja varsinkin sen sijaan, että haastaisimme häntä miettimään.

Tuo komento lienee hyvinkin tuttu monelle suomalaiselle miehelle ja naiselle armeijan sulkeisharjoituksista ja paraateista ja oikeastaan kaikista tilanteista, joissa ryhmä kokoontuu jonnekin.

Mitä tuo terapeuttinen ynähtely tarkoittaa? Kuulin kyseisen termin vuosia sitten. En edes tarkkaan muista missä ja keneltä sen kuulin. Sen muistan kyllä hyvin, että tästä asiasta kertoneen ihmisen mielestä on tärkeä ynähdellä kuunnellessaan ihmistä, jotta ihmiselle tulee tunne siitä, että häntä todella kuunnellaan. Ynähtelyllä hän tarkoitti muun...

Oletko ajatellut muuttaa jotain elämässäsi? Et ole täysin tyytyväinen nykytilanteeseen? Onko ajatuksissa lopettaa tupakointi, vai olisiko vyötärölle kertynyttä ylimääräistä hyvä saada pois? Suunnitteletko kenties uusia kuvioita työelämässä, uuden ammatin opiskelua, työpaikan vaihtoa, ehkä yrityksen perustamista?

JOHTAJUUDESTA

05.12.2019

Johtamisesta puhutaan paljon, mutta puhutaanko tarpeeksi? Tarpeeksi siksi, koska johtaminen on muutoksessa, halusimme tai emme. Tärkeintä on pysyä mukana muutoksessa.