ESIHENKILÖCOACHING


Johtamistyö on usein yksinäistä ja monien asioiden pohtiminen jää yksin sinun vastuulle.

Riitänkö johtajana? Osaanko vastata kaikkiin johdettavieni kysymyksiin? Ovatko vastaukseni tarpeeksi hyviä? Pystynkö ratkaisemaan ongelmat? Mikä minun tehtäväni esihenkilönä oikeastaan on? Vaikuttaako tutulta? Muun muassa näitä teemoja olemme käsitelleet esihenkilöcoachingeissa. 

Rohkenen sanoa, että kohtaat työssäsi monia tilanteita, joihin sinulta toivotaan välitöntä ratkaisua tai ainakin mielipidettä. Ne voivat olla hyvinkin kuormittavia ja haasteellisia ja ne voivat vaikuttaa negatiivisesti jaksamiseesi ja hyvinvointiisi. 

Siksi on tärkeää, että esihenkilöllä on paikka pysähtyä miettimään asioita ja tutkimaan omia toimintapoja useammasta eri näkökulmasta. 

Johdettavat antavat mielellään omat huolensa ja haasteensa esihenkilön kannettaviksi ja ratkaistaviksi. Kuitenkin samaan aikaan kahvihuoneessa kuulee lauseen: "Kun koskaan ei saa vaikuttaa mihinkään." Coachingista saat työkaluja johdettaviesi osallistamiseen ja ongelmanratkaisuun ja näin ollen vahvistat heidän kokemusta kuulluksi tulemisesta ja vaikutusmahdollisuuksista.

Esihenkilöcoaching voidaan toteuttaa yksilö- tai tiimiprosessina.

 

OTA YHTEYTTÄ

Sovitaan tapaaminen, jossa keskustellaan lisää. Tämä tapaaminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin maksuton.

Kirjoita tekstisi tähän...