ARI KÄRKKÄINEN


Olen Ari Kärkkäinen. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja YAMK. Hoitotyön asiantuntija-, koulutus- ja kehittämistehtäviä tein lähes 20 vuoden ajan, kunnes huomasin, että hoitotyö vei voimat ja päätin irtisanoutua vakituisesta työsuhteestani vuoden 2020 lopussa

Työn ohessa opiskelin ylemmän AMK-tutkinnon, päihdetyön ammattitutkinnon sekä kaksi coaching-tutkintoa. Minulla on ICF:n (International Coach Federation) laatuvaatimuksiin perustuvat Systemic Business Coach® ja Systemic Team Coach©- sertifioinnit. 

Tällä hetkellä opiskelen ensiavun- ja terveystiedon kouluttajaksi ja tämän tutkinnon myötä voin tarjota EA-koulutusta yrityksille, yhteisöille, seuroille, järjestöille ja yksityishenkilöille keväästä 2022 alkaen.

Ensimmäisen yritykseni perustin vuonna 2008 ja sen toimialana oli videokuvaukset. Kutsun tätä yritystä harjoituskappaleeksi, koska sen pyörittäminen ei onnistunut ja päädyin lopettamaan sen muutaman toimintavuoden jälkeen.

Nykyisen yritykseni perustin Toukuussa 2017. Alunperin toimialana oli pelkästään sote-alan koulutukset, mutta vuosien saatossa mukaan ovat tulleet valmennnukset ja coaching sekä Youtube-kanava, Vegaanimiehen Ruokakirja.

Autan sinua ja/tai tiimiäsi valmennusten ja coachingin avulla kehittymään, oppimaan parempaa vuorovaikutusta, hallitsemaan muutostilanteita, saavuttamaan tavoitteita, luomaan uuttaa toimintaa, vahvistamaan kollektiivista vastuunottamista, osaamista sekä ryhmä- ja tiimitaitoja ja parantamaan tuottavuutta.

Sote-alan tausta auttaa minua ymmärtämään kuuntelun, empaattisuuden ja aidon läsnäolon merkityksen, jotka ovat coachingin kulmakiviä.

Peruskoulutukseni ja monimuotoiset kehittämis- ja asiantuntijatehtävät työuralla antavat myös vahvaa pohjaa kehittämisosaamiselle sekä esimerkiksi työnohjaustyyppiseen coachaukseen sekä kouluttamiseen.

Innostun aina siitä, kun coachattava yksilö tai tiimi oivaltaa jotain sellaista, jota ei välttämättä ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi. Tämä oivaltaminen kertoo siitä, että ajatus on kirkastunut ja myös laadullistunut. Tämä on erinomainen pohja uuden oppimiselle ja kehittymiselle. Siitä coachingissa on pitkälti kyse.

Työn ohessa olen innokas vegaanikokkailija ja olenkin aloittanut oman YouTube-kanavan, jossa teen itselleni tärkeitä vegaanisia ruokia ja haluan nostaa vegaaniruokaa esille yhtenä vaihtoehtona arjen ruokahetkiin. YouTuben lisäksi aikaa kuluu sopivasti myös golf-kentällä.

Tuen Eläinten turvakoti Saparomäen toimintaa kuukausilahjoittajana.

Katso yksilöcoaching
Katso tiimicoaching
Katso koulutus-valmennus

Ari Kärkkäinen

puh 044 2396 821

ari.karkkainen@entratum.fi

LINKEDIN

Lyhyt CV

OTA YHTEYTTÄ